top of page
OM

IDÉEN

Bakom Fika by Anna

Hur får man tag på en sjyst rawfika i Eskilstuna?

Mitt namn är Anna och jag startade ”FiKA by Anna” som ett projekt hemma i mitt eget kök under en föräldraledighet. Det började som en ren cateringverksamhet och till min glädje var intresset stort och beställningarna trillade snart in. Eftersom jag bor och lever i Eskilstuna var det naturligt att välja Eskilstuna som arbetsfält för min catering.

 

Mitt intresse för mat och fika har alltid varit stort och jag tycker att det är fascinerande hur vi påverkas av det vi stoppar i oss. I grunden är jag utbildad fysioterapeut och jag har jobbat många år som detta i Eskilstuna med inriktning mot barn. Hösten 2015 utbildade jag mig även till kost- och näringsrådgivare och fördjupade mig parallellt i kost- och hälsa för barn och ungdomar. Här någonstans började mitt intresse för rawfood och rawfika växa sig större och jag kände att detta var något jag ville dela med mig av åt andra. I Sverige har vi en djupt rotad fikatradition och jag precis som många andra är uppvuxen och inskolade i denna sociala kultur. Vår traditionella fika består ofta av en söt och sockerstinn kaka eller bulle som ger oss ett gäng tomma kalorier utan någon egentlig näring och varaktig energi att tala om. Här identifierade jag en lucka i utbud och något som saknades på marknaden i Eskilstuna, det finns bättre alternativ som ger dig så mycket mer! Min mission blev att erbjuda en god och mer hälsosam variant av fika som baseras på väl utvalda råvaror som respekterar både vår kropp och vår natur.

T. 0709570621

ANNA VILTLING

MER OM IDEÉN

bakom fika by Anna

Jag vill erbjuda en riktigt god och sjyst rawfika -ett medvetet och mer hälsosamt val!

Idag jobbar jag med FiKA by Anna på heltid och cateringverksamheten har över tid utökats till så mycket mer. Från 1 maj 2019 fick jag möjlighet att flytta in och starta ett fantastiskt samarbete med Bageri Speceri som på många sätt arbetar utifrån samma värdegrunder som jag -kvalité, fina råvaror, lokala samarbete och omtanke om både hälsa och vår miljö. Tillsammans kan vi erbjuda något för alla smaker och önskemål. Vi vänder oss till både privatkunder och företag. Kalas, fredagsfika, konferens, jubileum…. välj själv när du behöver en riktigt god fika med ett gott samvete! Vår strävan är 100 % ekologiska råvaror och alla bakverk tillverkas för hand. Alla mina raw tårtor och bollar är fullspäckade av bra näringsämnen och nyttiga fetter som

kroppen behöver och blir glad av.

Utöver en fantastisk smakupplevelse utlovar jag en sjyst mättnadskänsla och en hållbar energiboost utan efterföljande blodsockerdipp!

 

Helt klart värt att testa!

bottom of page